+420 311 623 527

Střední zdravotnická škola BEROUN

+420 311 623 527
Zřizovatel:https://www.kr-stredocesky.cz/
background-mask

Seznamovací kurz 1.ročníku

‹ Zpět Kategorie: Aktuality



Seznamovací kurz pro 1.ročníky

 

V období od 12.9. do 14.9.2018 se žáci tříd 1.A a 1.B ze Střední zdravotnické školy v Berouně zúčastnili tzv. go kurzu, neboli seznamovacího kurzu, který byl již podle názvu zaměřen na seznámení se spolužáky a svými třídními učitelkami .

Kurz se uskutečnil v Dobřichovicích u Prahy, kde jsme byli ubytováni v penzionu TJ Sokol Dobřichovice a měli jsme k dispozici hezky zařízené dvou a čtyřlůžkové pokoje.

První den se velice vydařilo počasí, svítilo sluníčko a díky tomu jsme mohli dělat mnoho venkovních aktivit. Hráli jsme hry, při kterých jsme se měli např. beze slov se zavázanýma očima rozřadit podle věku, výšky, vejít se do malého prostoru apod. Později jsme byli rozděleni do týmů a čekala nás další hra s názvem Limeriky. Šlo o to zapamatovat si krátké a zábavné básničky, které jsme poté přednášeli naším paním učitelkám. Po večeři jsme po skupinách prezentovali naše výtvarné postřehy z cesty z vlakového nádraží v Dobřichovicích do penzionu. Po setmění nás čekala večerní hra. Žáci si s sebou donesli svíčky a baterky, kterými si svítili na text ve staročeštině, který postupně zapisovali a společně skládali.

Předem určená služba nás vzbudila do nového dne, který začínal rozcvičkou. Po ní šli všichni s hladovými žaludky na snídani, která probíhala formou švédských stolů. Po snídani jsme měli připravenou další hru v týmech – survival. V něm šlo o plnění různých úkolů a disciplín, do kterých se musel celý tým zapojit společně. Bylo to velice zábavné a všichni si to užili.

V našem seznamování také nechyběly míčové hry jako byla vybíjená a přehazovaná. I procházka po městečku podél řeky Berounky se nám všem líbila, neboť jsme měli cíl nakoupit si v nedalekém obchodě různé „ mňamky“.

Poslední večer jsme hráli v týmech pro ostatní různé scénky, které jsme si předchozí den nacvičovali a večer byl také zpestřen různými testy zaměřenými na poznávání druhých. Na konci večera nás čekalo posezení s našimi třídními učitelkami při svíčkách. Dozvěděli jsme se informace nejen o svých učitelích, ale také o škole a o spolužácích.

Ráno jsme vyplňovali další testy a připravovali se na cestu domů.

Celý výlet byl vydařený a velké poděkování za přípravu programu a ochotu s námi být si zaslouží paní učitelka Kučabová, tř.uč.1.A, paní učitelka Mikešová,tř.uč.1.B a paní zdravotnice Krňáková.

 

 

  Zpracovaly žákyně třídy ZA 1.A:   Nikol Fifernová

                                                   Sára Kuthanová

                                                   Klára Soušková

 

 




Galerie:


vloženo: 24. září 2018